Respir logo

TESTEAZĂ DEPENDENȚA DE INHALATOR

Utilizezi inhalatorul albastru* de 3 ori pe săptămână sau mai des?1

Fă-ți acest test scurt pentru a afla dacă ești unul dintre numeroșii utilizatori care se bazează prea mult pe inhalatorul albastru.

Dacă utilizezi inhalatorul albastru de trei ori pe săptămână sau mai des pentru a trata simptomele astmului, este posibil să te bazezi prea mult pe acesta.

Acest lucru ar putea indica faptul că afecțiunea nu este controlată corespunzător, astfel încât există un risc crescut de a suferi o criză de astm.3

Fă-ți acest test scurt pentru a afla dacă ești unul dintre numeroșii utilizatori care se bazează prea mult pe inhalatorul albastru. 1,2

Discută despre rezultatele obținute cu medicul curant, pentru a vedea dacă nu există o altă abordare terapeutică disponibilă în cazul tău.

ATENȚIE LA POVESTEA LUI
TIFFANY TAYLOR

Acesta este un videoclip care prezintă povestea lui Tiffany Taylor,
dependentă de inhalatorul său albastru.
URMĂREȘTE-L și tu, te va ajuta să îți evaluezi situația.

PĂREREA TA DESPRE INHALATORUL ALBASTRU

Fă-ți acest test scurt pentru a afla dacă ești unul dintre numeroșii utilizatori care se bazează prea mult pe inhalatorul albastru.1,2

Mai jos sunt afirmațiile făcute de utilizatori ai inhalatorului albastru, referitoare la acesta.

Te rugăm să alegi varianta de răspuns care reprezintă cel mai bine măsura în care ești de acord, respectiv nu ești de acord cu fiecare afirmație.

Nu există răspunsuri corecte sau greșite. Ne interesează părerea ta!

 


Testul privind dependența de inhalator a fost adaptat după "Chestionarul privind convingerile despre medicamente", utilizat la nivel global și validat internațional. Testul a fost dezvoltat de expertul în medicină comportamentală, profesorul Rob Horne, împreună cu o echipă de la Organizația Internațională pentru Asistența Primară a Bolilor Respiratorii - International Primary Care Respiratory Group (IPCRG).4
Testul a fost finanțat integral de AstraZeneca UK Limited. Inițiativa Asthma Right este o mișcare internațională, coordonată de IPCRG și finanțată de AstraZeneca la nivel global.Acesta NU este un sfat medical. NU întrerupe / schimba
medicația pentru astm fără să te consulți în prealabil cu
medicul curant.Acesta NU este un sfat medical. NU întrerupe / schimba medicația pentru astm fără să te consulți în prealabil cu medicul curant.


    REFERINȚE
  1. Price D. et al. Asthma control and management in 8,000 European patients: the REcognise Asthma and LInk to Symptoms and Experience (REALISE) survey. NPJ Prim Care Respir Med. 2014;24:14009.
  2. Martyn R. Partridge et al. Attitudes and actions of asthma patients on regular maintenance therapy: the INSPIRE study. BMC Pulm Med. 2006;6:13.
  3. Global Initiative for Asthma (GINA). Available at: https://ginasthma.org/wp-content/uploads/2022/05/GINA-Main-Report-2022-FINAL-22-05-03-WMS.pdf (ultima accesare iunie 2022).
  4. Horne R, Weinman J, Hankins M. The Beliefs about Medicines Questionnaire: The development and evaluation of a new method for assessing the cognitive representation of medication. Psychology & Health. 1999; 14(1):1-24.

  5. *Conține o substanță beta-2-simpatomimetică cu durată scurtă de actiune (β2-agonist cu durată scurtă de acțiune) și este prescris pentru a ameliora rapid simptomele de astm.